Haha! Medailles voor mannen "die niet verschrikkelijk zijn"

Illustratrice Shelby Lorman (24) reikt medailles uit aan mannen die gezien worden als 'goede jongens' maar eigenlijk helemaal niet zo geweldig zijn. Op deze ludieke manier wil ze komaf maken met seksistische dubbele standaarden.
door
suzanne.gielis
Leestijd 2 min.

De sarcastische awards die Shelby Lorman tekent, reikt ze uit voor alles van slechte bedprestaties tot dingen uitleggen alsof vrouwen dom zijn. De tekeningen post ze op haar Instagrampagina 'Awards for Good Boys'. In minder dan een jaar tijd telt die al bijna 62.000 volgers. Haar posts krijgen telkens flink wat reacties. Vele vrouwen reageren met "dit is zo waar!".

Waslijst van eisen

De 'Awards for Good Boys' zijn meer dan grappige tekeningen. Lorman wil met haar medailles een maatschappelijk probleem aankaarten. Zij vindt namelijk dat mannen vaak beloond worden omdat ze niet al te verschrikkelijk zijn. Vrouwen moeten daarentegen wél aan een hele waslijst van eisen voldoen.

Tegen Vice vertelde de illustratrice: "Het is voor vrouwen onmogelijk om aan alle standaarden te voldoen. Tegelijk zijn mannen bij wijze van spreken helden als ze nog nooit iemand vermoord hebben. Door humoristisch om te gaan met het stereotype van de 'goede jongen' hoop ik dat mensen door zullen krijgen dat dit niet eerlijk is."