Weerbericht: week eindigt warm en droog

Weerbericht: week eindigt warm en droog

Het blijft deze namiddag en -avond winderig en regenachtig. Met maxima rond 13 graden in het centrum is het ook vrij fris. Deze nacht wordt het geleidelijk droger vanuit het zuiden. De minima schommelen tussen 1 en 6 graden. Aan het einde van de week is er beterschap in zicht, met temperaturen die boven de 20 graden uitkomen. Dat meldt het KMI vandaag. Morgen beginnen we de dag met veel wolkenvelden en plaatselijk nog wat lichte regen in het noorden van het land. Elders is het overwegend droog. In de loop van de dag verschijnen er vanaf de kust opklaringen. Een plaatselijke bui is in de namiddag niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen zal het droog blijven. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden bij een meestal matige wind uit west tot zuidwest. Morgenavond en -nacht is het droog en nemen de opklaringen verder toe. De minima liggen tussen 1 en 6 graden bij een zwak tot meestal matige wind uit zuid tot zuidwest.

Woensdag begint droog met brede opklaringen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking vanaf het westen toe en tegen de avond kan er aan de kust wat regen vallen. De maxima liggen tussen 13 à 14 graden in de Ardennen, rond 16 of 17 graden in het centrum van het land en tot 18 of 19 graden in de Kempen. Er staat een matige tot soms vrij krachtige zuidwestelijke wind, met rukwinden tot 40 of 50 km/uur.

Donderdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Vooral in het noorden en het oosten van het land kunnen lokaal nog enkele buien vallen. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in het centrum. ’s Nachts kan het stevig afkoelen, met hier en daar mogelijk grondvorst.

Vrijdag wordt een droge dag met afwisselend wolken en opklaringen. Het wordt geleidelijk zachter, met maxima rond 15 graden in de Ardennen en tot 18 of 19 graden in het binnenland.

Komend weekend en begin volgende week krijgen we, dankzij een hogedrukgebied boven Noord- Europa, meestal zonnig en droog weer. De maxima variëren van 20 tot 25 graden, bij een meestal zwakke noordoostelijke wind.

bron: Belga