Politie onderzoekt gevecht tussen vrachtwagenchauffeur en stakers Lidl

Politie onderzoekt gevecht tussen vrachtwagenchauffeur en stakers Lidl

De politie voert een onderzoek naar de vechtpartij tussen een vrachtwagenchauffeur en enkele leden van de Franstalige vakbond SETCa aan de poort van de Limburgse Distributie Maatschappij (LDM) in Winterslag (Genk). Dat heeft de lokale politie CARMA bekendgemaakt. Bij de schermutseling vielen twee lichtgewonden. Het ging om de 54-jarige chauffeur en een vakbondsman. Een stakerspost staat sinds zaterdag aan de poort van LDM, het distributiecentrum voor de Lidl-winkels in onder meer Limburg, Luik en Luxemburg. De afspraak was dat lege vrachtwagens het terrein mochten verlaten. Voor een vrachtwagen werd de weg vrijgemaakt. De chauffeur van een Nederlandse vrachtwagen reed kort achter de eerste truck in de hoop om ook te kunnen wegrijden, maar de vakbondsmensen wilden de Nederlander tegenhouden en aanspreken. Op een bepaald ogenblik ging de deur van zijn cabine open, waardoor de zijspiegel tegen de truck van zijn voorligger terechtkwam. De man verliet zijn vrachtwagencabine, waarna een korte, hevige schermutseling volgde.

De trucker werd tegen de grond gewerkt en incasseerde enkele trappen tegen zijn lichaam, terwijl hij op de grond lag. Na tussenkomst van andere vakbondsleden kalmeerde de toestand. De vrachtwagenchauffeur liep onder meer schaafwonden en een bebloed gezicht op. Er moest niemand naar het ziekenhuis.

De politie CARMA werd verwittigd om de nodige vaststellingen te doen. Vrachtwagenchauffeurs die vanop de Hermeslaan het terrein van LDM wilden oprijden, kregen het advies dat niet te doen om de gemoederen niet te doen oplaaien.

bron: Belga