Minstens 26 doden bij bombardementen op Syrische basis

Minstens 26 doden bij bombardementen op Syrische basis
Minstens 26 doden bij bombardementen op Syrische basis

Bij de bombardementen op een militaire basis in het centrum van Syrië zijn gisterenavond zeker 26 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) vandaag. De meeste slachtoffers van de aanval, die door de Syrische media wordt toegeschreven aan Israël, zijn Iraanse soldaten. In het centrum van Syrië werden gisterenavond opnieuw bombardementen uitgevoerd op militaire basissen. In Hama en Aleppo werden “militaire stellingen” met raketten bestookt, zo schrijft het staatspersagentschap Sana.

Volgens het SOHR kwamen bij de aanval op een Syrische legerbasis in Hama zeker 26 militairen om het leven. Onder hen bevinden zich vier Syrische soldaten, maar de meeste overleden strijders zouden de Iraanse nationaliteit hebben. Iran is, samen met Rusland, een van de belangrijkste bondgenoten van de Syrische president Bashar al-Assad.

Nog volgens het Syrisch Observatorium raakten ook een zestigtal mensen gewond.

Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de bombardementen, maar in sommige Syrische media wordt gehint op een Israëlische aanval. Israël zelf bevestigt dat evenwel niet. Minister Yisrael Katz, die bevoegd is voor de inlichtingendiensten, heeft op de Israëlische media verklaard “niet op de hoogte te zijn van deze gebeurtenis”.

Israël zou sinds de start van de Syrische burgeroorlog, in 2011, al verschillende aanvallen uitgevoerd hebben op zijn buurland. Maar het land heeft niet de gewoonte om de berichten over zijn militaire acties te bevestigen.

Bron: Belga