500 bedrijven uitgesloten

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis, de eerste bank van het land, hanteert sectorale beleidslijnen om bepaalde gevoelige sectoren te beïnvloeden of om investeringen met negatieve gevolgen te mijden.

Een van de gevoelige sectoren is die van de energie. In 2015 engageerde Groep BNP Paribas zich er toe om geen bedrijven meer te financieren die werken met niet-conventionele exploitatie van olie en gas met negatieve sociale – en milieueffecten. Dat beleid geldt voor de hele planeet en omvat ook bedrijven die zich exclusief toeleggen op de exploitatie van schaliegas en -olie, oliehoudend zand en olie en gas op de polen.

En in 2017 besliste de Groep BNP Paribas om wereldwijd geen nieuwe kolencentrales meer te financieren, en om elektriciteitsproducerende bedrijven enkel nog te begeleiden als ze meewerken aan de energieovergang in hun land.

De sectoren waar het om gaat

BNP Paribas Fortis heeft wereldwijd meer dan 500 ondernemingen uitgesloten en 114 onder toezicht geplaatst. De eerste bank van het land hanteert een sectorbeleid voor volgende sectoren: defensie, kernenergie, palmolie, papierpulp, kolencentrales, mijnbouw, oliehoudend zand, landbouw, olie en gas. De bank sluit ook bepaalde goederen en activiteiten uit.

Alle details over het sectorbeleid vind je op www.bnpparibasfortis.com