Uiteindelijk 29 aanhoudingen na Antwerpse stadsderby

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Antwerpse politie heeft bij de relletjes na de match tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp uiteindelijk 29 personen aangehouden, onder wie vier minderjarigen. Twee personen krijgen een gerechtelijk pv voor slagen en verwondingen tegenover een politieambtenaar. Na de wedstrijd ontstonden in de buurt van het stadion van Beerschot opstootjes. Op een gegeven moment zette de politie het waterkanon en pepperspray in toen volgens de ordedienst een groep van zo'n 300 personen zich massaal verplaatste, wat de politie, die ook werd bekogeld, wou tegengaan. Een aantal supporters raakte lichtgewond, evenals een politieman.

Uiteindelijk zijn 29 personen aangehouden en meegenomen naar het kantoor op de Noorderlaan, van wie vier minderjarigen. "Een van de personen werd ook nog gerechtelijk gearresteerd. Morgen wordt hij voorgeleid voor beschadigingen aan dienstvoertuigen en weerspannigheid. We stelden ook nog twee gerechtelijke pv's op voor slagen en verwondingen aan een politieambtenaar", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "Er werden ook twee specifieke GAS-pv's opgesteld voor het negeren van een lopend stadionverbod."

In de voormiddag waren al negen Nederlanders bestuurlijk aangehouden omdat ze volgens de politie van plan waren amok te gaan maken. De politie trof onder meer handschoenen en boksbitjes aan, een beugel die de tanden van boksers beschermt. Het negental miste de match.

bron: Belga