Koningin Elisabethwedstrijd - Vijf van de zes Belgen zingen op tweede dag van eerste ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

De organisatie van de Koningin Elisabethwedstrijd, dit jaar voor zang, heeft zondag de indeling van de eerste ronde bekendgemaakt. Die vindt plaats op dinsdag 1 en woensdag 2 mei. Op de eerste dag komt één Belgische deelnemer in actie, de vijf andere Belgen geven op de tweede dag het beste van zichzelf. Er treden in totaal 55 kandidaten op tijdens de eerste ronde in Studio 4 van Flagey: 37 vrouwen en 18 mannen, van 18 verschillende nationaliteiten. Korea is het best vertegenwoordigd met dertien deelnemers.

Er waren 64 jonge zangers en zangeressen geselecteerd, maar er volgden nog enkele afzeggingen.

De zes Belgen die door de eerste selectie raakten, lieten het niet afweten. Emma Posman is de enige die op 1 mei aantreedt. Zij zit in het avondblok (vaanf 20.00 uur). Déborah Salazar, Cécile Lastchenko, Charlotte Wajnberg (vanaf 14.00 uur), Julie Gebhart en Marianne Croux (vanaf 20.00 uur) volgen op 2 mei. Croux komt zelfs als allerlaatste in actie.

Na afloop van de tweede dag worden de namen van de 24 halvefinalisten bekendgemaakt. De halve finales vinden plaats op 4 en 5 mei, de finale volgt van 10 tot 12 mei.

In de eerste ronde en de halve finale brengen de kandidaten een recital met pianobegeleiding te berde. Tijdens de finale worden ze begeleid door het Symfonieorkest van de Munt onder leiding van Alain Altinoglu.

De Koningin Elisabethwedstrijd wordt georganiseerd volgens een vierjaarlijkse cyclus waarbij om beurten wordt gefocust op achtereenvolgens viool, piano, cello en zang.

bron: Belga