Jupiler Pro League - Anderlecht vervult plicht en klopt Charleroi met 3-1

Anderlecht heeft zondag op de zesde speeldag in Play-off 1 de drie punten thuisgehouden tegen Charleroi. De wedstrijd in het Astridpark eindigde op 3-1. Coach Hein Vanhaezebrouck verraste met zijn opstelling, en dropte Andy Najar en Olivier Deschacht in de basis. Najar was terug fit na maanden van blessureleed, terwijl Deschacht voor het eerst in de startelf terugkeerde na zijn verwijzing naar de B-kern.

Anderlecht toonde het meeste initiatief, en Charleroi beperkte zich vooral tot verdedigen. Paars-wit kwam wel moeilijk tot grote kansen. Gerkens scoorde bijna de 1-0, maar verdediger Dessoleil bracht redding. Op slag van rust brak Pieter Gerkens (44.) dan toch de ban. Na een knappe diepe bal van Morioka duwde de Limburger de bal voorbij Charleroi-keeper Penneteau.

De thuisploeg ging in de tweede periode op zoek naar de 2-0, en kreeg iets voor het uur loon naar werken. Ryota Morioka (57.) verdubbelde na een corner de score. Twintig minuten voor tijd milderde Charleroi. Kaveh Rezaei (70.) werkte een knappe collectieve aanval af. Anderlecht diepte toch snel weer de kloof uit via Leander Dendoncker (73.), die een vrije trap van Trebel binnenkopte. Bijna bracht Charleroi de spanning terug met de 3-2, maar eerst Rezaei en nadien Bedia misten.

Vrijdag deelden Racing Genk en Club Brugge de punten (1-1). AA Gent en Standard sluiten later op de avond (20u30) de zesde speeldag in de Ghelamco Arena af.

In de stand staat Club (42 ptn) aan kop voor Anderlecht (37). De Brusselaars trekken volgende speeldag naar de leider. AA Gent en Standard (elk 32) volgen, maar spelen dus later nog. Genk (31) is vijfde, voor Charleroi (30).