WTA Stuttgart - CoCo Vandeweghe en Karolina Pliskova spelen finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse CoCo Vandeweghe (WTA-16) en de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-6), allebei 26 jaar, spelen zondag de finale van het WTA-toernooi van Stuttgart (816.000 dollar). In de halve finales schakelde Vandeweghe zaterdag de Française Caroline Garcia, vierde reekshoofd op het gravel in de hoofdstad van Baden-Württemberg, met 6-4 en 6-2 uit. Vijfde reekshoofd Pliskova nam met exact dezelfde score de maat van de Estlandse Anett Kontaveit (WTA-31). Vandeweghe staat voor de zesde keer in een WTA-finale, de eerste keer in de finale van een graveltoernooi. Haar twee titels veroverde ze op gras: in 2014 en 2016 in Rosmalen.

Voormalig nummer een van de wereld Pliskova gaat in haar twintigste finale voor een tiende titel. Ook zij blonk in het verleden vooral op gras en hardcourt uit. Op de gemalen baksteen was ze in 2014 wel al eens runner-up in Nürnberg en won ze in 2015 het toernooi in Praag.

In de onderlinge confrontaties leidt Vandeweghe met 3-1. Pliskova won het enige vorige duel op gravel. Vorig jaar schakelde ze Vandeweghe in Stuttgart in de achtste finales met 7-6 (7/2) en 6-4 uit.

.

bron: Belga