Belgen in het buitenland - Assist van Januzaj helpt Sociedad aan zege tegen Athletic Bilbao

Real Sociedad heeft zondag op de 35e speeldag in de Spaanse Primera Division een 3-1 thuisoverwinning geboekt tegen Athletic Bilbao. Adnan Januzaj hielp zijn team met een assist voor de 2-0 aan de driepunter. Bij de bezoekers was Mikel San José de pechvogel van de namiddag. De centrale verdediger verschalkte zijn doelman tot twee keer toe met een ongelukkige baltoets. Tussendoor scoorde Mikel Oyarzabal (37.) de 2-0 na een knappe actie van Januzaj, die met een knappe schijnbeweging ruimte maakte voor de lage voorzet. Oyarzabal had het leer maar binnen te duwen. Vanaf de penaltystip legde Raul Garcia (59.) de 3-1 eindstand vast. Januzaj stond zelf ook bijna op het scorebord, maar de Bilbao-doelman pakte uit met een fantastische reflex op zijn schot. Sociedad moest na rood voor Ruben Pardo de slotfase met tien volmaken. Januzaj werd in de blessuretijd gewisseld. In de stand rukt Sociedad op naar de tiende plaats, Bilbao is veertiende.

In de Franse Ligue 1 verloor Yassine El Ghanassy met Nantes op het veld van Olympique Lyon. Het werd 2-0 dankzij Memphis Depay (39.) en Bertrand Traoré (68.). El Ghanassy kwam in de 69e minuut tussen de lijnen bij Nantes, dat negende staat in het klassement. Lyon springt voorlopig over Monaco naar de tweede plaats.