Twee verdachten opgepakt in Spanje na dood van verpleegster uit Grobbendonk

In Spanje zijn vanochtend in alle vroegte twee verdachten gearresteerd in het kader van het onderzoek naar de dood van de 45-jarige gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk, van wie het lichaam gisterenavond in Olen werd gevonden. Dat meldt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen. Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Herentals en een 43-jarige man uit Turnhout. Volgens het parket werden de twee internationaal geseind en heeft dat vanochtend omstreeks 6 uur tot de arrestaties geleid. Er is ook meteen een overleveringsverzoek ingediend om de twee weer naar België te krijgen. Over hun precieze vermeende rol bij de dood van Lenaerts maakte het parket nog niets bekend.

Intussen heeft er ook een autopsie op het lichaam plaatsgevonden. Die heeft volgens het parket uitgewezen dat het slachtoffer om het leven is gebracht door wurging. Het lichaam van Lenaerts was gisterenavond gevonden in Olen, nabij het jaagpad langs het kanaal Herentals-Bocholt. Het lag verstopt in wat kreupelhout en werd daar door een wandelaar aangetroffen.

Lenaerts was zondagavond voor het laatst gezien, toen ze haar vader bij hem thuis afzette in Antwerpen. Gisteren verspreidde de politie een opsporingsbericht. Lenaerts was een verpleegster die werkzaam was in de gevangenis van Antwerpen, maar daar onlangs geschorst werd omdat ze contact had met een gevluchte gevangene. De vrouw zou daarop zelf ontslag hebben genomen.

bron: Belga