Primark opent maandag ‘flagship store’ op Antwerpse Meir

Primark opent maandag 'flagship store' op Antwerpse Meir

Met ongeveer 5.900 vierkante meter winkeloppervlakte opent maandag in Antwerpen de Ierse kledingketen Primark zijn vlaggenschipwinkel in België. Daarvoor werden intussen verschillende jobdagen gehouden, die tot 370 voltijdse jobs hebben geleid, klinkt het bij Primark. Na lang werken aan het pand op de bekende winkelas Meir gaan volgens de planning maandag om 10.00 uur de deuren open voor de ‘flagship store’ van de populaire kledingketen. Er zou sterk worden ingezet op ‘beleving’, met tientallen paskamers en kassa’s, alsook relaxzones met gsm-laders en wifi.

In de aanloop naar de opening hield de keten tien jobdagen, waarvoor ze steun kreeg van de stad Antwerpen en arbeidsbemiddelingsdienst VDAB. Van 1.200 kandidaten zijn er volgens Primark uiteindelijk 550 aangeworven, goed voor 370 voltijdse banen. De werknemers zijn volgens het concern sinds een aantal weken aan de slag, onder meer voor de inrichting van de winkel en een opleiding.

Primark, dat in het verleden heel wat kritiek kreeg over onder meer haar duurzaamheid, heeft in België momenteel al winkels in Gent, Hasselt, Brussel, Charleroi en Luik.

bron: Belga