Melkpoeder voor baby’s teruggeroepen omdat het bacterie kan bevatten

Melkpoeder voor baby's teruggeroepen omdat het bacterie kan bevatten

Het bedrijf Hygiena roept een lot melkpoeder voor baby’s van 0 tot zes maanden terug omdat er kans is op de aanwezigheid van de bacterie Cronobacter sakazakii, die voedselinfecties kan veroorzaken. Het gaat om ‘PREMIBIO Prémilait 1ste jr 900g (0-6 mnd) BIO op basis van koemelk’. Het product wordt voornamelijk verkocht in gespecialiseerde voedingswinkels en apotheken, meldt Hygiena vandaag. In overleg met het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) haalt verdeler Hygiena het product van het merk Prémibio uit de verkoop.

Het gaat concreet om lot 257 met vervaldatum 14/09/2020. De verdeler vraagt het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt. Vanaf dat het product terug bij Hygiena is, zullen zij de retour gegeven producten vergoeden.

Cronobacter sakazakii is een bacterie die in melkpoeder voor kan komen. De bacterie kan een voedselinfectie veroorzaken bij baby’s. Besmetting komt heel weinig voor, maar in enkele gevallen heeft deze bacterie geleid tot ernstige ziekte en dood bij pasgeboren en te vroeg geboren baby’s in ziekenhuizen.

Vooral voor te vroeg geboren en pasgeboren baby’s kunnen de infecties gevaarlijk zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld hersenvliesontsteking of darmontsteking krijgen. Als het product geconsumeerd is en er treden symptomen op, dan moet een arts gecontacteerd worden.

Meer informatie via Hygiena op het nummer 03/780.53.00.

bron: Belga