Nog geen weekendplannen? Deze tips vrolijken je dag op

Weet je niet goed wat te doen met die oase aan rust, beter gekend als 'het weekend'? Dan hebben wij hier een verse lading tips om je vrije tijd op verantwoorde wijze in te vullen. 
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Yoga in het museum

(27/04, Brussel)

Foto R.V.

Ben je op zoek naar een écht unieke sportervaring? De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten Brussel vormen deze vrijdag de achtergrond voor een yogasessie, waarbij je tegen de achtergrond van het werk van Michel Mouffe je lichaam plooit tot warrior of cobra. Stap weg van de drukte en het gezoem van je gsm. Die laat je samen met je schoenen en dagelijkse zorgen achter in de lockers.

Lokale Helden

(27/04, Vlaanderen en Brussel)

Je hebt superhelden en lokale helden. Die laatsten hebben geen laserogen en kunnen niet vliegen, maar halen hun kracht uit hun gitaar, drumstokken, stem of beat. Dat ze daarmee misdadigers in de boeien kunnen slaan is twijfelachtig, maar ze zorgen wel in heel Vlaanderen voor een golf aan gezellige concertjes. Ontdek op 27 april welke lokale held er bij jou om de hoek woont óf bij jou op de trein zit. Ja, dat lees je goed. Vandaag kan je bijvoorbeeld de Nederlandse popgroep A12 aan het werk zien in de trein. Hun reis begint in Antwerpen-Centraal. Allen daarheen!

Dag van de Dans

(28/04, Vlaanderen en Brussel)

Op 28 april smeedt de Dag van de Dans in heel Vlaanderen en Brussel toevallige passanten samen tot een hechte groep toeschouwers, dartelende deelnemers of een heuse horde dansfanatici. Daar zal zeker sprake van zijn op de Gentse Kouter, waar regisseur Alain Platel op Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky zijn voorstelling presenteert samen met alle partners uit het Gentse dansmilieu. Spektakel? Jazeker, maar wel het soort spektakel waarbij je je benen nauwelijks in bedwang kan houden...