Zweedse voetbalbond helpt onwaarheden de wereld uit: “Geen Ibrahimovic op WK in Rusland”

Zweedse voetbalbond helpt onwaarheden de wereld uit:
Zweedse voetbalbond helpt onwaarheden de wereld uit: "Geen Ibrahimovic op WK in Rusland"

De Zweedse voetbalbond (SvFF) heeft vandaag de speculatie omtrent een eventuele deelname van Zlatan Ibrahimovic aan het WK voetbal in Rusland de wereld uit geholpen. “Zlatan heeft eerder geweigerd nog voor het nationale team te spelen, hij is daar niet op teruggekomen”, liet Lars Richt, sportief directeur van de voetbalbond, geen twijfel bestaan. De 36-jarige Ibrahimovic, die in maart de overstap van Manchester United naar LA Galaxy maakte, liet vorige week in de populaire tv-show Jimmy Kimmel Live op de Amerikaanse zender ABC nog weten wel te zullen deelnemen aan het WK. “Ik moet voorzichtig zijn met wat ik vertel, want anders word ik opgehangen. Maar een WK zonder mij zou geen WK zijn”, liet hij optekenen.

Ook bij zijn voorstelling in LA leek Ibrahimovic op deelname aan het WK te zinspelen. Hij zei toen: “Als ik wil, ga ik naar het WK. Daar hoeft niemand voor te bellen.”

Ibrahimovic droeg voor het laatst het nationale shirt op het EK van 2016 in de groepswedstrijd tegen de Rode Duivels (0-1 verlies). Hij speelde 116 interlands en scoorde daarin 62 goals.

Zweden eindigde in zijn kwalificatiegroep als tweede na Frankrijk en net voor Nederland. Daardoor plaatsten de Scandinaviërs zich voor de play-offs waarin ze (verrassend) Italië uitschakelden. Op het WK is Zweden ingedeeld in poule F met Zuid-Korea (18 juni), titelverdediger Duitsland (23 juni) en Mexico (27 juni).

Bron: Belga