Familie Bonkoffsky gelooft nog altijd in spoor van "de Reus"

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de zaak van de Bende van Nijvel gelooft de familie van Christiaan Bonkoffsky nog altijd in het spoor van "de Reus", en wil men nieuw DNA van de overleden rijkswachter aan het gerecht geven. Dat meldt Geert Lenssens, de advocaat van de broer van Christiaan Bonkoffsky, op Twitter. Het gerecht onderzoekt het nieuwe spoor naar Christiaan Bonkoffsky sinds februari 2017. Toen werd een pv opgesteld waarin staat dat slachtoffer David Van de Steen gecontacteerd was door iemand hem inlichtte over ex-rijkswachter Bonkoffsky. Die had, volgens zijn broer, op zijn sterfbed in 2015 gezegd dat hij bij de Bende van Nijvel was.

Christiaan Bonkoffsky maakte tot begin de jaren 80 deel uit van de Groep Diane, de speciale eenheid van de Belgische rijkswacht. Zijn broer werd al enkele keren verhoord in het onderzoek. Volgens de speurders gaf hij pas in het derde verhoor formeel toe dat zijn broer hem vertelde dat hij aan feiten van de Bende deelnam.

De familie van Bonkoffsky reageert "met ongeloof en verontwaardiging op de ongelukkige communicatie via 'gerechtelijke bronnen'", meldt Lenssens op Twitter. "Ze wil dat de waarheid met alle wettelijke middelen aan het licht komt en wil DNA met analyses aan het gerecht ter beschikking stellen."

bron: Belga