Verdachte voor seriemoorden van ‘Golden State Killer’ aangehouden

Verdachte voor seriemoorden van 'Golden State Killer' aangehouden
Verdachte voor seriemoorden van 'Golden State Killer' aangehouden

Het mysterie van de “Golden State Killer”, een seriedoder die verdacht wordt van tientallen verkrachtingen en moorden in Californië in de jaren 70 en 80, is mogelijk – eindelijk – opgelost. De politie heeft een verdachte gearresteerd. Berichtgeving in lokale media is woensdag op een persconferentie bevestigd door de Californische autoriteiten. De 72-jarige Joseph James DeAngelo is in de Californische stad Sacramento aaangehouden. Lokale tv-stations berichtten dat de man, die formeel is beschuldigd van twee moorden, een gewezen politieman is.
“Dinsdag is een aanhoudingsmandaat afgeleverd voor Joseph James DeAngelo, beticht van moorden en verkrachtingen met verzwarende omstandigheden. Na 40 jaren speurwerk is hij geïdentificeerd dankzij DNA-analyses”, zei procureur Anne Marie Schubert van het district Sacramento op een persconferentie.
De “Golden State Killer” wordt verdacht van 12 moorden, 45 verkrachtingen en 120 inbraken in Californië tussen 1976 en 1986.
De leeftijd van de slachtoffers varieerde van 14 tot 41 jaar. De meeste van zijn misdaden pleegde de seriemoordenaar in de buurt van Sacramento, maar sommige feiten werden gepleegd in de baai van San Francisco.
De dader brak ’s nachts in bij zijn slachtoffers, bond ze vast en verkrachtte ze nadien. De eerste twee moorden werden gepleegd in februari 1978. “Iedereen leefde in angst”, aldus FBI-agent arcus Knutson op de website van de federale politie. “Mensen gingen slapen met hun geweren, anderen kochten honden. Deze man terroriseerde de gemeenschap. Hij begin verschrikkelijke zaken”.

Bron: Belga