Piloten Brussels Airlines stemmen over voorstel directie, zware acties niet uitgesloten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De piloten bij Brussels Airlines brengen de komende dagen hun stem uit over een ultiem voorstel van de directie inzake lonen en pensioenen. Als het voorstel wordt verworpen, dan dreigen "zware acties". Dat is vernomen bij de vakbonden. Het sociaal conflict bij de grootste Belgische luchtvaartmaatschappij is al een tijd aan de gang. Het conflict draait rond lonen en pensioenen. Volgens vakbondsman Paul Buekenhout (LBC-NVK) is de verloning van de piloten bij Brussels Airlines lager dan bij andere maatschappijen. "Ze willen nu eens boter bij de vis", aldus Buekenhout. Ook werken tot hun 67ste zien de piloten niet zitten.

De directie heeft daarover een ultiem voorstel gelanceerd. Dat wordt nu voorgelegd aan de piloten. Op 2 mei is de uitslag daarvan bekend.

Wordt het voorstel van de directie afgewezen, dan volgen op heel korte termijn acties. "Dan dienen we een stakingsaanzegging in. En deze keer zullen stiptheidsacties niet volstaan. Het worden zwaardere acties", waarschuwt de LBC'er. Over de uitkomst van de stemming wil hij zich niet uitspreken.

bron: Belga