Djokovic moet meteen inpakken op ATP Barcelona

Djokovic moet meteen inpakken op ATP Barcelona

Novak Djokovic (ATP 12) heeft zijn eerste partij op het ATP-toernooi in Barcelona (gravel/2.510.900 euro) verloren. De Servische oud-nummer één, het zesde reekshoofd in Barcelona, ging in de tweede ronde na één uur en 41 minuten in drie sets (6-2, 1-6 en 6-3) onderuit tegen de Slovaakse kwalificatiespeler Martin Klizan (ATP 140). Djokovic heeft zijn topvorm voorlopig nog niet te pakken. Vorige week sneuvelde hij in de achtste finales op het toernooi in Monte Carlo. Voordien verloor hij in Indian Wells en Miami telkens zijn eerste partij.

De Serviër kwam in maart terug in competitie na in februari te zijn geopereerd aan zijn geteisterde elleboog. Vorig jaar stond ‘Nole’ na Wimbledon al zes maanden aan de kant omwille van pijn aan de elleboog. Hij vierde zijn terugkeer op de Australian Open, maar daar stak de hinder, na zijn verloren achtste finale, opnieuw op.

Eerder op de dag gaf Kei Nishikori (ATP 22), het veertiende reekshoofd, op na zijn eerste set te hebben verloren tegen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (ATP 69).

bron: Belga