Anderlecht officialiseert komst van Elias Cobbaut

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elias Cobbaut (20) verlaat KV Mechelen en tekent voor vijf seizoenen bij Anderlecht. Dat maakte paars-wit vandaag bekend op zijn website. Ondanks de degradatie van KV Mechelen naar de Proximus League maakte Elias Cobbaut dit seizoen, in het jaar van zijn doorbraak, een sterke indruk. De jonge verdediger is in de wolken met zijn transfer. "Ik ben klaar voor een stap hogerop en dat kan in mijn ogen het best bij een Belgische topclub als RSCA", zegt hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

"Ik wil graag KV Mechelen en zijn fans bedanken voor hun steun en om mij de kans te hebben gegeven in de Jupiler Pro League. Als fan van RSCA is het altijd mijn stille droom geweest om voor paars-wit te mogen voetballen."

Ook voorzitter Marc Coucke reageerde op de transfer. "Ons project begint duidelijk aan te slaan. Dat één van de grootste Belgische beloftes bewust voor RSC Anderlecht kiest, is heel goed nieuws voor onze fans."

"Het zegt toch iets over onze ambities dat een talent als Elias resoluut voor ons kiest", stelt sportief manager Luc Devroe. "Zowel coach Hein Vanhaezebrouck als ikzelf waren dit seizoen al erg gecharmeerd door wat hij liet zien bij KV Mechelen. Elias past perfect in het profiel van spelers dat we voor ogen hebben."

RSCA benadrukt voorts dat het haast wil maken met het samenstellen van zijn ploeg voor volgend seizoen. Midden juni moet 80 procent van de kern rond zijn.

bron: Belga