Neushoorn Layla krijgt als eerste van haar soort een CT-scan

Facebook / Brookfield Zoo

Een simpele sinusontsteking oplossen is bij mensen misschien niet zo moeilijk, maar bij dieren vraagt het heel wat meer kunst- en vliegwerk. In de Amerikaanse Brookfield Zoo heeft neushoorn Layla een CT-scan moeten ondergaan om haar van die vervelende kwaal af te helpen.

Neushoorn Layla had al een tijdje last van ademhalingsproblemen en een verstopte neus als een gevolg van een sinusinfectie. Een eerdere operatie waarbij er in haar schedel werd geboord leverde niks op en dus moest de logge dame onder de scanner. De grote reus die meer dan 1000 kilo weegt, werd als een echte ster behandeld en hoefde zelfs niet naar de dierenarts te gaan. De scanner werd gewoon naar haar gebracht.

Primeur 

“Dit is de eerste dat we zo’n ingreep doen bij een levende neushoorn, we hebben dus ook geen idee hoe haar toestand verder zal evolueren en of het nut zal hebben. Maar door de scan kunnen we wel een beter beeld krijgen van haar schedel en hopelijk een oplossing vinden voor de infectie, aldus Dr. Atkesson, hoofdarts bij Brookfield Zoo.

Facebook Brookfield Zoo