Uitvaartplechtigheid Michael Goolaerts lokt massa volk naar Hallaar

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Hallaar, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg, is afscheid genomen van Michael Goolaerts. De 23-jarige renner van Veranda's Willems-Crelan kreeg zondag 8 april een hartaanval tijdens Parijs-Roubaix en overleed later die avond in het ziekenhuis van Rijsel. De uitvaartplechtigheid vond plaats in het bijzijn van familie, vrienden en sympathisanten van de renner. De voltallige ploeg en staf van Veranda's Willems-Crelan was aanwezig, net als onder meer bondsvoorzitter Tom Van Damme, Wouter Vandenhaute, Marc Sergeant, en Tour-baas Christian Prudhomme. Buiten de kerk verzamelden heel wat mensen om hun steun te betuigen. Zij konden de ceremonie op groot scherm volgen.

Zes ploegmakkers van Goolaerts (waaronder Stijn Devolder en Sean De Bie) droegen de kist naar binnen. In de kerk gaf ploegmakker Dries De Bondt een pakkend verslag van zijn laatste minuten met Goolaerts op de fiets. "We zaten na de eerste kasseistrook in Parijs-Roubaix in een groepje achterblijvers met Greg Van Avermaet. Hij had nog voldoende ploegmaats bij, dus we reden niet kop. Maar voor de volgende kasseistrook zei hij me op te schuiven. Hij reed vol met zijn neus in de wind naar voren. En ik kon genieten in zijn wiel."

Zijn trainer Kristof De Kegel hield de positieve herinnering aan Goolaerts levend. "Goolie was niet alleen een renner, maar ook de naam van onze dj op de teambus", vertelde hij. "Goolie was de eigenaar van hotelkamer 'de zoete inval'. Hij was een modelploegmaat. Zo gaan we je in de toekomst herinneren." Na de toespraken kregen heel wat aanwezigen het nog lastiger. Onder meer kopman Wout van Aert pinkte meer dan één traantje weg.

Na afloop reageerden ploegmanager Jef Van den Bosch en bondsvoorzitter Tom Van Damme kort bij de aanwezige pers. "Michael zag het positieve in alles, een heel positieve jongen met veel talent die ook hard werkte. Hij was een voorbeeld voor vele anderen", aldus Van den Bosch. Van Damme sprak over "een mooi afscheid van iemand die duidelijk bij velen geliefd was". "Hij stierf in zijn droomkoers, Parijs-Roubaix, dat grijpt aan."

bron: Belga