David Goffin kruipt door klein gaatje tegen Spanjaard Granollers

David Goffin kruipt door klein gaatje tegen Spanjaard Granollers

David Goffin (ATP 10) heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de derde ronde van het ATP-toernooi in Barcelona (gravel/2.510.900 euro). De 27-jarige Luikenaar klopte in de tweede ronde thuisspeler Marcel Granollers (ATP 129) in drie sets: 4-6, 7-6 (7/2) en 6-2. De partij duurde twee uur en 23 minuten. Goffin was in de eerste set niet helemaal bij de les (6-4), en dreigde ook de tweede en dus de partij te verliezen. De Luikenaar schoot net op tijd wakker, redde bij 5-2 een matchbal en sleepte een tiebreak uit de brand die hij won (7-6 (7/2)). In de derde set brak de veer bij Granollers. Goffin won uiteindelijk vlot in 6-2.

Goffin, het vierde reekshoofd, was vrij in de eerste ronde. In de derde ronde treft hij de winnaar van het duel tussen de Rus Karen Khachanov (ATP 37) en de Argentijn Leonardo Mayer (ATP 45). Vorig jaar sneuvelde Goffin in Barcelona in de achtste finales tegen Khachanov.

Rafael Nadal (ATP 1) is het topreekshoofd in Barcelona. De Spanjaard schreef het toernooi al tienmaal op zijn naam. Vorig jaar rekende hij in de finale af met de Oostenrijker Dominic Thiem.

bron: Belga