Arsenal-spelers willen Europa League winnen als afscheidscadeau voor Wenger

door
Belga
Leestijd 1 min.

De spelers van Arsenal zouden maar al te graag de Europa League winnen om hun coach Arsène Wenger een prachtig afscheid te gunnen. De Fransman kondigde vrijdag aan dat hij na dit seizoen de club na 22 jaar zal verlaten. "We waren verrast toen de coach aankondigde dat hij zou stoppen na dit seizoen, ook door de timing van de aankondiging", zegt Granit Xhaka, de Zwitserse middenvelder van de Gunners, op de Duitse website Sport 1. "We hebben nu de kans om hem een laatste titel te schenken en dat is ons doel. Het is het moment om iets terug te doen voor onze coach en onze supporters."

Arsenal neemt het donderdag op tegen Atlético Madrid in de heenwedstrijd van de halve finales van de Europa League. Xhaka schat de kansen fiftyfifty in. "We hebben onze kwaliteiten en spelen bovendien thuis."

Arsène Wenger is al 22 jaar coach van Arsenal, maar besliste vrijdag om na dit seizoen afscheid te nemen van de Gunners. De Fransman werd drie keer kampioen, won zeven FA Cups en zeven Community Shields, maar slaagde er nooit in met de Gunners een internationale prijs te pakken. In 2000 verloor hij met Arsenal de UEFA Cup-finale tegen Galatasaray en in 2006 was Barcelona te sterk in de finale van de Champions League.

bron: Belga