Al meer dan een miljard oefeningen gemaakt op Vlaams leerplatform Bingel

Al meer dan een miljard oefeningen gemaakt op Vlaams leerplatform Bingel

Het online leerplatform Bingel, dat zeven jaar geleden door uitgeverij Van In werd geïntroduceerd en intussen meer dan 325.000 kinderen uit alle Vlaamse provincies en onderwijsnetten bereikt, heeft de symbolische grens van één miljard gemaakte oefeningen overschreden. Het platform werd onlangs nog uitgebreid met een app – Bingel Raket – die live individuele opvolging en begeleiding door de leerkracht mogelijk maakt. Tachtig procent van de Vlaamse basisscholen gebruikt momenteel al Bingel en er zijn ook al versies gelanceerd in Brussel/Wallonië, Finland en Zweden. Het doel van het leerplatform is om leerlingen op een veilige, motiverende en gepersonaliseerde manier te laten leren en oefenen. Onder meer de spelelementen erin zouden erg gesmaakt worden. Leraren krijgen bovendien een duidelijk beeld van de leerwinst van hun leerlingen en kunnen daarop inspelen.

“We zijn overtuigd van de mogelijkheden die digitalisering biedt om het onderwijs te versterken, de leerresultaten te verbeteren en de motivatie van kinderen te verhogen”, zegt Winfried Mortelmans, CEO van uitgeverij Van In, die bovendien in de app Bingel Raket een katalysator ziet om tablets of chromebooks definitief te laten doorbreken in de klas.

De miljardste oefening werd onlangs gemaakt in gemeentelijke basisschool De Vlieger in het Kempense Kasterlee. De mensen achter Bingel gaan daar vandaag langs om het bereiken van die grens te vieren.

bron: Belga