Messi steekt Ronaldo voorbij als best betaalde voetballer

Messi steekt Ronaldo voorbij als best betaalde voetballer

Lionel Messi heeft Cristiano Ronaldo voorbijgestoken in de ranking van best betaalde voetballers in het seizoen 2017-2018, volgens de cijfers die vandaag worden gepubliceerd door het tijdschrift France Football. Messi staat met stip op de eerste plaats. De Argentijnse ster van FC Barcelona verdiende 126 miljoen euro, Real Madrid-vedette Ronaldo 94 miljoen. France Football hield rekening met de brutosalarissen, premies en reclame-inkomsten van het huidige seizoen.

Vorig jaar deed CR7 met 87,5 miljoen nog beter dan Messi (76,5 miljoen).

De twee topspelers, die sinds 2008 de Gouden Bal-trofee onder elkaar verdelen (elk vijfmaal, een record), worden in de huidige rangschikking gevolgd door de Braziliaan Neymar (Paris SG, 81,5 miljoen), de Welshman Gareth Bale (Real Madrid, 44 miljoen) en de Spanjaard Gerard Piqué (FC Barcelona, 29 miljoen).

Bij de coaches blijft de Portugese Manchester United-manager José Mourinho het best betaald, voor de Italiaanse bondscoach van China Marcello Lippi, de Argentijn Diego Simeone (Atletico Madrid), de Fransman Zinédine Zidane (Real Madrid) en de Spanjaard Pep Guardiola (Manchester City).

bron: Belga