Guardiola vindt dat De Bruyne Speler van het Jaar-trofee had moeten winnen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Niet Kevin De Bruyne, maar de Egyptenaar Mohamed Salah (Liverpool) werd gisterenavond verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland. En dat is niet naar de zin van Pep Guardiola, coach van De Bruyne bij Manchester City. Volgens de Spanjaard had de Rode Duivel altijd de trofee moeten krijgen. "Als je de voorbije negen à tien maanden analyseert, dan was er geen betere speler dan De Bruyne", zo liet Guardiola gisterenavond volgens de BBC optekenen. "Wat regelmaat betreft, stond hij er. Misschien zijn er spelers die betere cijfers achter hun naam hebben, maar die spelen niet voor het team dat vijf speeldagen voor het einde zeker is van de landstitel. Hij was gewoon de beste." KDB is bij Manchester City aan zijn beste seizoen tot nu toe bezig en had een belangrijk aandeel in de vijfde landstitel van de Citizens. In de Premier League scoorde hij dit seizoen al zeven keer en leverde hij vijftien assists.

Salah was uiteraard tevreden met de erkenning. "Dit is een eer, zeker omdat de spelers stemden. Ik ben blij en trots", zei de Egyptenaar, die dit seizoen in de Premier League al 31 keer raak trof en tien assists liet optekenen. "Bij Chelsea (waar hij van 2014 tot 2016 op de loonlijst stond, nvdr.) kreeg ik geen kans. Maar voor mij was het duidelijk dat ik zou terugkeren en iedereen mijn voetbal zou tonen. Ik vertrok en kwam terug als een andere persoon en speler."

Op de 45e Professional Footballers' Association (PFA) Awards viel Manchester City toch nog in de prijzen. De Duitser Leroy Sané werd verkozen tot Jonge Speler van het Jaar.

bron: Belga