Eusebio Di Francesco: "Ik hou van Klopp's filosofie, maar speel niet graag tegen hem"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Eusebio Di Francesco, de hoofdcoach van AS Roma, blikte vooruit op de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League, morgen in en tegen Liverpool. Di Francesco wilde de gelijkenissen tussen beide teams benadrukken. "Ik hou van de voetbalfilosofie van Jürgen Klopp. Die is erg vergelijkbaar met de mijne", aldus de T1 van de Giallorossi. "Ik verwacht een heel andere partij in vergelijking met onze 3-0 zege tegen Barcelona", opende Di Francesco. "Liverpool is een ander team. Het speelt met meer intensiteit, een hoog tempo en een hoge balcirculatie. Kortom: erg aanvallend. In Italië kom je zo geen enkele tegenstander tegen. Ik hou van de filosofie van Klopp, maar speel niet graag tegen teams met zo'n trainer. Zijn manier van denken over voetbal is vergelijkbaar met die van mij, al heeft Klopp natuurlijk al veel meer bereikt dan mij. Maar daar mag verandering in komen. Ik wil, nu we in de halve finale staan, naar de finale van de Champions League."

De filosofieën van beide trainers zijn gelijklopend en dus mag een open wedstrijd verwacht worden. "Wij gaan uit van onze eigen sterkte", vervolgde Di Francesco. "We zijn naar Engeland gekomen om ons eigen spel te spelen en Liverpool onze wil op te leggen."

Linksachter Aleksandar Kolarov, oud-speler van Manchester City, schoof ook aan op de persconferentie. Hij liet weten zich zeker niet alleen gaan richten op zijn rechtstreekse tegenstander op het veld, de Egyptenaar Mohamed Salah, het goudhaantje van Liverpool. "Het is niet voldoende om één speler uit te schakelen. Daarmee ben je er nog lang niet. Liverpool is veel meer dan Salah alleen. Ze hebben een aantal zeer goede voetballers, die in een hoog tempo kunnen voetballen. We zullen het beste uit onszelf moeten halen om de finale te kunnen halen."

bron: Belga