Man moet 50 jaar de cel in omdat hij fortuin aan fajita’s stal

Man moet 50 jaar de cel in omdat hij fortuin aan fajita's stal
Wikimedia Commons / Stephanie

Een voormalige medewerker van een centrum voor jeugddelinquenten in Texas is veroordeeld tot een celstraf van 50 jaar. De man kocht via het centrum voor bijna een miljoen euro aan fajita’s en verkocht ze dan zelf door.

Dat fajita’s ongelooflijk lekker zijn, dat wisten we al. Maar dat ze je 50 jaar in gevangenis kunnen opleveren, dat is opmerkelijk. Nochtans is dat wat Gilberto Escamilla is overkomen. De man werkte als een begeleider in een centrum voor jeuddelinquenten en zag in een handel in fajita’s een mogelijkheid om wat extra geld te verdienen. Alleen gebruikte hij daarvoor de spaarpot van zijn werkgever.

Escamilla bestelde de Mexicaanse klassieker jarenlang via de cateraar van het centrum. De gekruide stukjes vlees, tomatensaus en gaucamole in een wrap verschenen evenwel nooit op de borden van de jongeren, want de man verkocht ze door aan zijn eigen klanten. In totaal zou hij zo voor 1,2 miljoen dollar, of 980.000 euro, aan eten hebben gekocht en zelf verdeeld.

Een bestelling van 363 kilogram

De 53-jarige man liep tegen de lamp toen het centrum op de hoogte werd gebracht van een levering van 363 kilogram aan fajita’s. Escamilla pleitte vrijdag schuldig aan diefstal door een ambtenaar. “Het was egoïstisch van me”, verklaarde hij in de rechtbank, meldt The Bronsville Herald. “Het startte klein en werd dan groter en onhandelbaar. Het kwam op een punt waarop ik het niet meer in de hand had.”