Pakt Alejandro Valverde vijfde zege?

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op de Place-Saint-Lambert is iets na 10 uur de 104e editie van Luik-Bastenaken-Luik op gang geschoten. Alejandro Valverde is titelverdediger en heeft al vier overwinningen op zak in Luik. Ook nu is hij topfavoriet, al heeft hij met Julian Alaphilippe een jonge Franse tegenstander. En ook enkele anderen zoals Vincenzo Nibali, Romain Bardet en Tim Wellens zijn hongerig naar succes. Onder een stralend zonnetje, bij 21 graden, werd La Doyenne op gang geschoten om 10u10. Na 6,8 km wachtte de officiële start op de N30 in Luik. Alejandro Valverde had er alvast zin in voor de start. "Ik voel me sterker dan ooit", zei hij. "Maar ik besef tegelijkertijd dat het geen garantie op succes is. Je kan niet elke wedstrijd winnen. Ik ben enorm gemotiveerd, maar ik heb het gevoel dat mijn rivalen het me net zoals woensdag niet gemakkelijk zullen maken en me van ver zullen bestoken. Het zal moeilijk worden om de koers te controleren. Dit is mijn favoriete wedstrijd van het jaar en ik kijk er alleszins naar uit."

Valverde verwacht zich aan een sterke Nibali, die eerder dit jaar Milaan-Sanremo op zijn palmares bracht. "Ik verwacht dat hij, net als woensdag, zal anticiperen. Misschien al op de Roche-aux-Faucons. Dat zou me niet verbazen."

Wat de Belgen betreft, wordt het uitkijken naar de prestaties van Philippe Gilbert, Tim Wellens, Jelle Vanendert en Dylan Teuns, die woensdag teleurstelde in de Waalse Pijl. "Een plek in de top tien zou al goed zijn", zegt hij. "Ik heb altijd problemen met de eerste hitte en ik vermoed dat dit woensdag ook het geval was. Ik kan enkel maar hopen dat ik er vandaag geen last van heb."

bron: Belga