Luik-Bastenaken-Luik - Wellens: "Ik mag niet klagen over voorjaar'

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tim Wellens eindigde op een 16de plek in Luik-Bastenaken-Luik. De renner van Lotto Soudal had al snel door dat hij geen beroep kon doen op 'superbenen' en stelde zich ten dienste van Jelle Vanendert. "Halfweg de Roche-au-Foucons voelde ik dat bijzonder diep moest gaan om bij de eerste tien te blijven", zei hij na afloop. "Ik had de benen niet om mee te doen voor de zege, dus werd daar beslist dat we de kaart van Jelle Vanendert zouden trekken. Ik viel een paar keer aan, maar er zat niet genoeg 'punch' op, Jelle zou dan weer wachten tot op Saint-Nicolas. Hij reed enorm sterk."

Wellens won de Brabantse Pijl, werd zevende in de Waalse Pijl, zesde in de Amstel Gold Race en zestiende in Luik. "Ik mag zeker niet mopperen over mijn voorjaar", ging hij verder. "Ik win de Brabantse Pijl, maar natuurlijk, als renner leg je de lat altijd hoog. Ik wilde graag ook winnen in die andere koersen en ik had misschien wat meer verwacht van die andere wedstrijden. Nu goed, ik kan niet ontevreden zijn met die zege en de ereplaatsen. De Brabante Pijl was supergoed, de Amstel was goed, de Waalse Pijl middelmatig en vandaag was ik ook niet slecht. Dit was mijn beste klassieke voorjaar ooit. Ik mag zeker niet klagen. Ik heb dit jaar weer een stap vooruit gezet en ik hoop dat volgend jaar opnieuw te doen, met nog wat meer ervaring in de benen en nog een jaartje ouder. Ik wil hier echt ooit in deze koersen meedoen voor de zege. Die ambitie blijft overeind."

Wellens, die kampt met een zonne-allergie en niet al te best om kan met de warmte, gebruikte dat zondag niet als excuus. "Neen, de warmte speelde zeker geen rol vandaag. Ik had er minder last van in vergelijking met andere koersen. Normaal vormt dat een probleem, maar vandaag was dat zeker niet het geval. Ik had gewoon niet dat topgevoel. Dit was een een lastige editie en we hebben echt hard moeten werken om de vluchters terug te nemen. De wind zat ook niet altijd goed en dat speelt ook een rol."

"Jungels was echt sterk", eindigde hij. "Chapeau. Hij toont dat je hier ook op deze manier kan winnen. Volgend jaar is er inderdaad een andere finale en dan zal La Redoute wellicht weer een iets belangrijkere rol spelen in de koers. Dan wordt de wedstrijd misschien iets mooier om naar te kijken (lacht)."

Wellens keert vanavond terug naar Monaco en reist op 1 mei door met de ploeg naar de Giro waar hij mikt op ritwinst.

bron: Belga