Fed Cup - Flipkens: "Ik heb zelf aangegeven dat Alison tegen Errani moest spelen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op initiatief van Elise Mertens boden de Belgische speelsters in Genua de 35 meegereisde supporters champagne aan. Het tekende de uitstekende sfeer in het team. België verzekerde zich zondag van het behoud in de Wereldgroep in de Fed Cup door Italië in Genua met 0-4 te verslaan. "We hoorden onze supporters vaak luider dan de Italianen", was interimkapitein Ivo Van Aken, die de samenhang in het team loofde, trots. "Niet enkel tussen de speelsters klikt het, maar ook met de staf. Voordien reisde naast de kapitein en de speelsters enkel een kiné mee. Nu hebben we nog een trainer, sparringpartner en fysiotherapeut bij."

Van Aken kwam ook nog eens terug op zijn keuze voor Alison Van Uytvanck in het enkelspel boven Kirsten Flipkens. "De keuze voor Elise Mertens staat buiten kijf, maar tussen Kirsten en Alison kiezen was moeilijk. Uiteindelijk heb ik om tactische redenen voor Alison gekozen."

Flipkens kwam uiteindelijk enkel in het overbodige dubbel zondag in actie, maar wilde daar geen misbaar over maken. "Er werd na het verloren duel in Frankrijk geïnsinueerd dat ik een onruststoker was. Maar ik ben de eerste die gezegd heeft dat het beter was Alison te laten spelen tegen Errani. Errani klopte me in het verleden al drie keer. Ik was dus niet teleurgesteld. Ik blijf een speelster van het team en ben tevreden met de overwinning."

Over de keuze van de volgende kapitein wilde Flipper het volgende kwijt: "Ik hoop dat ze hun lesje geleerd hebben en ons als speelsters consulteren. Er kan beter te veel gecommuniceerd worden dan te weinig."

bron: Belga