Fed Cup – België op één zege van behoud in Wereldgroep

Fed Cup - België op één zege van behoud in Wereldgroep

België moet nog één punt behalen zondag om het behoud te verzekeren in de Wereldgroep van de Fed Cup tennis, waarin de beste acht tennisnaties van de wereld uitkomen. België sloot de eerste dag van het barrageduel tegen Italië zaterdag af met een score van 2-0 op het gravel in Genua. In de openingswedstrijd won Elise Mertens (WTA 17) van Jasmine Paolini (WTA 145) met 6-1 en 7-5 na 1 uur en 35 minuten. Alison Van Uytvanck (WTA 50) ging nadien winnen van Sara Errani (WTA 91) in 3 sets: 6-4, 6-7 (6/8) en 6-2 in 2 uur en 43 minuten.
Het team van Ivo Van Aken, kapitein ad interim na het vertrek van Dominique Monami, heeft zondag dus nog maar één overwinning nodig voor het behoud in Wereldgroep I.
Zondag om 12 uur speelt Elise Mertens tegen Sara Errani. Daarna neemt Jasmine Paolini het op tegen Alison Van Uytvanck. Nadien is er nog de wedstrijd in het dubbel tussen Deborah Chiesa-Jessica Pieri en Kirsten Flipkens-Elise Mertens. De kapiteins van de twee teams kunnen hun opstelling wijzigen tot één uur voor het begin van de wedstrijd.
België moet barragewedstrijden spelen nadat het 3-2 verloren had tegen Frankrijk in de eerste ronde van de Wereldgroep in februari. Italië mocht barragewedstrijden spelen na 3-2 winst tegen Spanje in de eerste ronde van de Wereldgroep II.

bron: Belga