Vlaanderen geeft 1.350.000 euro steun voor startende en kleine ondernemers in het Zuiden

Vlaanderen geeft 1.350.000 euro steun voor startende en kleine ondernemers in het Zuiden

Op voorstel van minister-president Geert Bourgeois, ook bevoegd voor Ontwikkelingssamenwerking, kent de Vlaamse regering 1.350.000 euro steun toe aan de vzw Exchange, die de uitwisseling van kennis en expertise tussen Noord en Zuid ondersteunt. “Vlaanderen gelooft in de kracht van de privésector als motor voor economische groei in ontwikkelingslanden”, zegt minister-president Bourgeois (N-VA). “Om dit ondernemerschap in het Zuiden te stimuleren, doet Vlaanderen een beroep op het Vlaams uitzendplatform voor experten Exchange vzw. Zij nemen de rol op zich om uitwisseling van kennis en expertise tussen Noord en Zuid te ondersteunen.”

Als gedreven vrijwilligersorganisatie heeft vzw Exchange al 17 jaar ervaring met ondernemers in het Zuiden wat van hen de geschikte partner maakt om kennisuitwisseling tussen ondernemers en deskundigen in Noord en Zuid mogelijk te maken. Met de steun van de Vlaamse overheid wil Exchange vzw de komende 3 jaar 25 groeiprogramma’s opstarten in 5 sub-Sahara-focuslanden (de Vlaamse partnerlanden Malawi, Mozambique, Zuid-Afrika en ook Rwanda en Oeganda).

“Ik ben ervan overtuigd dat de vrijwillige experten van vzw Exchange de uitgelezen partner zijn om landen in het Zuiden te ondersteunen met kennis en ervaring. Op die manier kan vzw Exchange actief de uitwisseling in ondernemerschap tussen Noord en Zuid verder stimuleren”, aldus Bourgeois.

bron: Belga