Vincenzo Nibali vormt speerpunt bij ambitieus Bahrain Merida

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bahrain Merida heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor de 104e editie van Luik-Bastenaken-Luik. De WorldTour-ploeg rekent morgen vooral op de Italiaan Vincenzo Nibali, die de steun krijgt van zijn landgenoten Domenico Pozzovivo en Enrico Gasparotto, en de Spanjaarden Gorka en Ion Izagirre. "Onze ploeg zit in een opwaartse spiraal", blikt algemeen manager Brent Copeland daags voor de start vooruit. "We hebben hard gewerkt en ik denk dat we klaar zijn. Veel van onze renners kunnen zich laten opmerken, zoals de broers Izagirre en Gasparotto. Vergeet uiteraard ook Nibali niet, die start om te winnen."

De haai van Messina werkt 'La Doyenne' voor de dertiende keer af. In 2012 strandde de 33-jarige Italiaan op de tweede plaats. Om dan toch eindelijk de zege op zak te steken, kan Nibali rekenen op Ion Izagirre, vijfde in 2017. Ook Gasparotto, recent derde in de Amstel Gold Race, en Pozzovivo, die al tweemaal de top tien haalde in L-B-L en deze week in het algemene klassement als tweede eindigde in de Tour of the Alps.

De selectie van Bahrain Merida: Vincenzo Nibali (Ita), Domenico Pozzovivo (Ita), Giovanni Visconti (Ita), Gorka Izagirre (Spa), Ion Izagirre (Spa), Franco Pellizotti (Ita), Enrico Gasparotto (Ita).

bron: Belga