Vanaf maandag wordt het een stuk frisser

Vanaf maandag wordt het een stuk frisser

Vanmiddag wordt het vrij zonnig met af en toe hoge bewolking. De maxima schommelen tussen 20 graden op de Hoge Venen en 24 of 25 graden in de rest van het land. Vannacht drijven er vanuit Frankrijk stilaan meer wolkenvelden binnen en in het tweede deel van de nacht is er kans op enkele buien of een onweer. De minima liggen tussen 9 graden op de Hoge Venen en 15 graden voor het centrum van het land. Dat meldt het KMI. Morgen komen we terecht in warme maar onstabiele lucht. We krijgen afwisselend zonnige en bewolkte perioden. Hier en daar ontstaan er onweersbuien. Maxima van 21 graden op de Hoge Venen en tot 27 graden in de Kempen. Morgenavond vallen er plaatselijke onweersbuien. Later in de avond en nacht trekt een storing met regen of buien van west naar oost door het land. De minima liggen tussen 10 en 14 graden.

Maandagochtend verlaat een storing ons land via het zuidoosten. In de Ardennen is het zwaarbewolkt met nog wat regen. Elders is het meestal droog met soms brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het overal droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima zijn frisser en schommelen tussen 13 graden op de Hoge Venen en aan de kust en 16 graden in het centrum van het land.

Dinsdag bereikt een zwakke storing ons land. In de voormiddag zijn nog opklaringen mogelijk ten zuiden van Samber en Maas, terwijl het elders al meestal bewolkt zal zijn. In de loop van de dag wordt het overal zwaarbewolkt met wat regen, vooral dan in Vlaanderen. De maxima schommelen rond 16 graden in het centrum van het land

Woensdag trekt een koufront van west naar oost door het land met regen. Achter de storing wordt het meestal droog met opklaringen. Maxima rond 14 of 15 graden voor het centrum van het land.

Van donderdag tot zaterdag blijft het licht wisselvallig met zonnige perioden maar soms ook wolkenvelden die gepaard kunnen gaan met een of andere bui. Het wordt nog wat frisser met maxima niet hoger dan 12 of 13 graden voor het centrum van het land.

bron: Belga