Luik-Bastenaken-Luik - Alejandro Valverde gaat voor vijfde zege

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na zijn nederlaag woensdag in de Waalse Pijl tegen Julian Alaphilippe (Quick-Step FLoors), droomt Alejandro Valverde (Movistar) van een nieuwe zege zondag in Luik-Bastenaken-Luik. Valverde ziet Alaphilippe en Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) als zijn voornaamste rivalen. De bijna 38-jarige Valverde kan in Luik Eddy Merckx evenaren met vijf zeges. De Murciaan won al in 2006, 2008, 2015 en 2017 en start met veel vertrouwen aan zijn recordpoging.

"Dit is een belangrijke koers voor mij", opende Valverde. "Ik weet dat winnen niet makkelijk zal zijn zondag, gezien het niveau van mijn tegenstanders. Maar de vorm is goed. Woensdag was Alaphilippe nipt te sterk, maar de wedstrijd van zondag is langer en zal anders verlopen. Ik ben zeker in staat te winnen. Ze voorspellen bovendien warm weer en dat ligt me. Eventuele regen aan de aankomst zou me niet deren."

Behalve Alaphilippe ziet Valverde ook in de Italiaan Vincenzo Nibali een gevaarlijke opponent. "Ik verwacht dat hij, net als woensdag, zal anticiperen. Misschien al op de Roche-aux-Faucons. Dat zou me niet verbazen."

bron: Belga