Jupiler Pro League - OH Leuven verovert haar eerste thuiszege in play-offs

OH Leuven heeft zaterdag op de vijfde speeldag van Play-off 2A Excel Moeskroen het nakijken gegeven. De Leuvenaars wonnen met 3-1 en klimmen in de stand van groep A zo over de Henegouwers naar de derde plek. Beide teams tellen na vijf duels zeven punten. Van een saaie eerste helft viel bijzonder weinig te onthouden op Den Dreef. De thuisploeg domineerde, maar grote kansen bleven uit. Na rust begon het spektakel pas echt in Leuven. Mbombo (51.) bracht de bezoekers zes minuten in de tweede helft op voorsprong, waarop ook de thuisploeg wakker schoot. In acht minuten scoorden de Leuvenaaars drie keer. Aguemon (63. en 69.) was twee maal trefzeker, waarvan één keer vanaf elf meter. Kehli tot slot legde de eindstand vast op 3-1.

Vrijdag al won leider Zulte Waregem de West-Vlaamse derby tegen Kortrijk met 3-0. Om 20u00 beginnen Waasland-Beveren en Lierse aan hun partij van de vijfde speeldag in groep A.