Jobdag Pfizer lokt vooral veel mannelijke kandidaten

Het farmaceutische bedrijf Pfizer uit Puurs heeft zaterdag een jobdag georganiseerd voor technisch talent. Honderddertig kandidaten werden uitgenodigd. Opvallend: er was slechts één vrouw bij. Pfizer zal vermoedelijk een op vier kandidaten een contract aanbieden.
Pfizer mikte zaterdag vooral op technische profielen: geïnteresseerden met een diploma elektromechanica, onderhoudstechniek, automatisatie, enzovoort. “Ook heel wat andere profielen schreven zich in, gaande van leidinggevenden tot labanalisten en kwaliteitsingenieurs, maar omdat we vandaag vooral focusten op dat technische talent, zullen zij via een parallelcircuit opgevolgd worden”, zegt Lotte Verlackt.
De 130 kandidaten die zaterdag werden uitgenodigd, konden deelnemen aan een speeddate met de leidinggevenden, waardoor die meteen hun kwaliteiten konden zien. Er waren technici om over de inhoud van het werk te praten en Pfizer organiseerde ook bezoeken aan de productielijnen, zodat de sollicitanten konden zien wat er van hen verwacht werd.
“Er was een goede mix van profielen: zowel oudere kandidaten als net afgestudeerden. Het viel wel op dat er slechts één vrouwelijke kandidaat was. De verdeling man/vrouw is nochtans redelijk goed bij Pfizer”, zegt Lotte Verlackt.
Van alle kandidaten zal vermoedelijk een op de vier een contract aangeboden krijgen. Op dit moment zijn al 2.200 mensen bij Pfizer Puurs aan de slag. Voor 2018 zijn er 250 openstaande vacatures.

bron: Belga