Fed Cup – Mertens en co. strijden in Genua voor behoud in Wereldgroep I

Fed Cup - Mertens en co. strijden in Genua voor behoud in Wereldgroep I

De Belgische tennisvrouwen ontmoeten zaterdag en zondag Italië in de play-offs van Wereldgroep I in de Fed Cup. De Belgen spelen in Genua voor het behoud in die elitegroep. Elise Mertens (WTA 17) treft in het eerste duel op zaterdag (13u30) Jasmine Paolini (WTA 145). Aansluitend neemt Alison Van Uytvanck (WTA 50) het op tegen Sara Errani (WTA 91) op het gravel van het Valletta Cambiaso AS. Zondag (vanaf 12u) speelt Mertens tegen Errani en ontmoet Van Uytvanck in het laatste enkelduel Paolini. In het afsluitende dubbel volgt een duel tussen Mertens/Kirsten Flipkens en Deborah Chiesa/Jessica Pieri.
Na het ontslag van Dominique Monami is Ivo Van Aken voor één FedCup-ontmoeting interimkapitein. Van Aken won de Fed Cup in 2001 met Kim Clijsters en Justine Henin.
In de zeven onderlinge confrontaties gingen de Belgen telkens onderuit tegen de Italianen. De laatste ontmoeting dateert van 2006. Italië haalde het toen met 2-3 in Charleroi (Spiroudôme).
De Belgen promoveerden vorig jaar naar de elitegroep met de acht beste landen van de wereld. België verloor in februari in de eerste ronde van Wereldgroep I met 3-2 in en tegen Frankrijk. Italië won in Wereldgroep II met 3-2 van Spanje.

bron: Belga