EuroMillions Basket League – Bergen en Charleroi boeken overwinningen

EuroMillions Basket League - Bergen en Charleroi boeken overwinningen

Bergen en Charleroi hebben zaterdagavond in de EuroMillions Basket League zeges behaald tegen respectievelijk Limburg United (87-83) en Willebroek (76-84). Charleroi klimt door de zege opnieuw naar de tweede stek, op geruime afstand van leider Oostende. Bergen kon in een gelijkopgaande strijd tegen Limburg United rekenen op de Amerikaan Matt Tiby (21 punten). Voor Limburg United was Travis Releford (18 punten) opnieuw goed bij schot. Bergen neemt met de zege wraak voor de nederlaag vrijdag in Limburg (98-77) en klimt opnieuw over United naar de vijfde stek.
Charleroi klopte voor de tweede keer deze week Willebroek. Na 89-61 nederlaag woensdag werd het nu 76-84. Een sterke Libert scoorde voor de bezoekers liefst 32 punten. Voor Willebroek zagen we een sterke Kenyon McNeall (25 ptn). Charleroi wordt opnieuw tweede in de stand, al hebben de Antwerp Giants – nummer drie – wel nog een wedstrijd minder gespeeld. Willebroek is zevende.
De tien laatste speeldagen in de reguliere competitie van de EuroMillions Basket League worden afgewerkt in vijf weekends van ‘back-to-back-wedstrijden’. Zondag krijgt Oostende nog het bezoek van Luik. Dinsdag trekken de Giants naar Leuven.

bron: Belga