Belgen in het buitenland - Tielemans beleeft baalavond met Monaco bij Guingamp

AS Monaco heeft zaterdag een nieuwe nederlaag moeten incasseren in de Ligue 1. Een week na de 7-1 afstraffing bij PSG gingen de Monegasken met 3-1 de boot in bij Guingamp. Youri Tielemans stond aan de aftrap bij de bezoekers, maar werd na 36 minuten geofferd na een rode kaart van ploegmakker Jemerson. De Braziliaan pakte na 21 minuten rood, nadat hij hands had gemaakt in het eigen zestienmetergebied. Jimmy Briand benutte de daaropvolgende strafschop voor de thuisploeg. En nog voor rust maakte Didot (34.) er ook 2-0 van.

Kort na rust tekende Marcus Thuram (47.) voor de derde treffer van Guingamp. Monaco deed na een uur spelen nog wel iets terug via Almamy Touré, maar verder kwamen de tien van trainer Leonardo Jardim niet.

De kampioen van vorig seizoen, die de titel vorige week moest afstaan aan PSG, heeft nu nog maar één punt voorsprong op Olympique Lyon en Olympique Marseille. De nummer twee van de Ligue 1 plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer drie gaat de voorrondes in.