Belgen in het buitenland - Man Utd is de eerste finalist in FA Cup, Boyata en Celtic moeten titelfeest uitstellen

Manchester United heeft zich zaterdagavond als eerste geplaatst voor de finale van de FA Cup. De Mancunians klopten Tottenham op Wembley, dat dit jaar de thuishaven is van de Spurs, met 2-1. Bij United speelde Romelu Lukaku de hele wedstrijd en kwam Marouane Fellaini de slotminuut volmaken. Bij Tottenham was Jan Vertonghen goed voor de volle negentig minuten en Mousa Dembélé werd twaalf minuten voor tijd gewisseld. Toby Alderweireld (Tottenham) bleef op de bank. De partij begon goed voor de Spurs met een knappe inglijder van Alli na elf minuten. United bleek echter niet onder de indruk en Alexis Sanchez kopte na 24 minuten de 1-1 op het bord. Na rust gingen de Red Devils er zelfs helemaal over. Na een toevallige assist van Lukaku vlamde Herrera snoeihard de winnende 2-1 voorbij Tottenham-doelman Vorm. Man Utd kan in de finale haar dertiende FA Cup winnen. De laatste dateert van 2016. Zondag wordt met Chelsea-Southampton de tweede halve finale op Wembley afgewerkt.

Galatasaray en Jason Denayer boekten een nipte 2-3 zege bij Alanyaspor. Denayer stond de hele wedstrijd centraal achterin bij de bezoekers. Galatasary klimt door de zege opnieuw over Basaksehir naar de eerste plaats in de Turkse Süper Lig. Denayer en co tellen één punt voorsprong. Nummer drie Besiktas volgt met één wedstrijd minder op vier punten. Er resten in Turkije nog vier speeldagen.

In Schotland verloor Celtic met 2-1 van Hibernian, waardoor de Bhoys hun titelfeest moesten uitstellen. Dedryck Boyata speelde de hele wedstrijd voor de koploper, Charly Musonda kwam niet van de bank. In de stand telt Celtic tien punten voorsprong op eerste achtervolger Aberdeen, dat met 0-2 won bij Kilmarnock. Ook in de Schotse Premier League zijn er nog vier speeldagen te gaan.