Volgende week opnieuw frisser na zomers weekend

Deze namiddag wordt het tot 27 graden. Ook tijdens het weekend krijgen we nog zomers weer, met maxima tot 26 graden. Volgende week wordt het frisser, met maxima tussen 15 en 17 graden. Dat meldt het KMI, dat waarschuwt voor CO-intoxicatie. Vannamiddag is het opnieuw zonnig en warm met af en toe enkele sluierwolken. Stilaan ontstaan er wat stapelwolken, maar het blijft droog. In het binnenland bereiken we temperaturen tussen 22 graden op de Ardense hoogten en 27 graden tot plaatselijk 28 graden in de Kempen. De west- tot zuidwestenwind draait echter stilaan naar noordwest en zorgt later voor afkoeling in het westen. Aan zee draait de wind naar noord tot noordoost en wordt het niet warmer dan 20 graden. Komende nacht liggen de minima tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 10 tot 12 graden in het centrum van het land.

Morgen wordt het na het optrekken van nevel en mist overwegend zonnig met na de middag stilaan meer sluierwolken. De maxima liggen tussen 20 graden op de Ardense hoogten en 24 graden in de Kempen en het uiterste zuiden. ’s Nachts liggen de minima vrij hoog, tussen 8 graden in de Hoge Venen en 13 of 14 graden in het centrum.

Zondag krijgen we afwisselend zonnige en bewolkte perioden. Hier en daar ontstaan er onweersbuien. Maxima van 22 tot 24 graden aan de kust en in de Ardennen, van 24 tot 26 graden in de andere streken.

Maandag komen we terecht in frissere zeelucht. Het wordt wisselend bewolkt met hier en daar een bui. De maxima schommelen rond 16 graden. Dinsdag wordt zwaarbewolkt met soms wat lichte regen, zeker in het noorden van het land. Het is vrij fris met maxima van 16 of 17 graden. Een matige westenwind brengt woensdag frisse en licht onstabiele lucht met wolkenvelden en enkele buien. De maxima schommelen rond 15 graden.

bron: Belga