Trophee Hassan II - Detry en Pieters stoten door naar eindfase

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thomas Detry en Thomas Pieters hebben zich kunnen plaatsen voor de eindfase in de Trophee Hassan II (European Tour/2.500.000 euro). Op de Royal Dar Es Salam golfbaan in het Marokkaanse Rabat moest Nicolas Colsaerts als derde Belg afhaken. Detry, die een eerste ronde liep van 73 slagen, lukte een tweede ronde van 71 slagen. De 25-jarige Brusselaar, putte vier birdies weg en moest ook een bogey en een dubbele bogey op zijn kaart schrijven. Met zijn ronde van één onder par klom hij van de 52e naar de 25e plaats en telt hij zeven slagen meer dan de Spanjaard Alvaro Quiros die alleen de leiding waarneemt.

Pieters, die na een openingsronde van 74 slagen op een 79e plaats stond, liep een tweede ronde van 72 slagen, par. De Antwerpenaar leek lang de cut te missen, maar na twee birdies op zijn twee laatste holes haalde hij alsnog de cut en klom hij naar een gedeelde 48e plaats.

Colsaerts, die na dag één de beste Belg was met een gedeelde 36e plaats, startte met een birdie op de twaalfde hole. Maar na drie bogeys en een quadruple bogey (vier over par) en daarbij horende ronde van 79 slagen, werd hij verwezen naar de 101e plaats.

bron: Belga