Deense interieurketen gaat eerste Belgische winkel openen in Antwerpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Deense interieurketen Søstrene Grene gaat op 18 mei een eerste winkel openen in België. De winkel is gevestigd in shoppingcenter Stadsfeestzaal in Antwerpen. Dat meldt Group Hugo Ceusters-SCMS, het bedrijf dat instaat voor de commerciële verhuring van het shoppingcenter. Søstrene Grene verkoopt bijvoorbeeld woninginrichting, maar ook keuken- of kantoorgerief en speelgoed en doe-het-zelfmateriaal, zo leert de website van de keten. Het assortiment verandert van week tot week.

Vorig jaar opende Søstrene Grene - 'de zussen Grene' naar de oprichters - acht winkels in Nederland, twaalf in Frankrijk en twee in Spanje, aldus het vastgoedbedrijf. Søstrene Grene heeft meer dan 180 winkels. De keten heeft enkele winkels in Japan, maar is voor het overige enkel in Europa actief.

Søstrene Grene werd in 1973 opgericht door de Deense zussen Anna en Clara Grene. De winkelketen zelf kon niet bereikt worden voor verdere uitleg over de plannen voor België. Volgens Group Hugo Ceusters-SCMS bestaat de kans dat het merk ook in andere Belgische steden winkels zal openen.

bron: Belga