David Goffin moet inpakken na nederlaag tegen Bulgaar Dimitrov in Monaco

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin (ATP 10) heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het Masters 1.000 toernooi in Monte Carlo (gravel/4.872.105 euro). De Luikenaar verloor in de kwartfinales van de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 5), zijn partner in het dubbelspel, in twee sets: 6-4 en 7-6 (7/5). De wedstrijd duurde een uur en 46 minuten. Goffin, het zesde reekshoofd, moest in de eerste set zijn meerdere erkennen in Dimitrov (6-4), maar leek in set twee orde op zaken te stellen. Onze landgenoot liep uit tot 4-0, maar zag zijn Bulgaarse tegenstander na een intense strijd terugkeren tot 5-5. Na een tiebreak trok Dimitrov uiteindelijk aan het langste eind (7-6 (7/5)).

Dimitrov treft in de halve finales de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 1), die het toernooi al tienmaal op zijn naam schreef, en de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 7).

Goffin en Dimitrov vormen op het gravel in Monte Carlo een duo in het dubbeltoernooi. Woensdag plaatsten ze zich voor de kwartfinales, waarin ze de Oostenrijker Oliver Marach en de Kroaat Mate Pavic in de ogen kijken.

Bron: Belga