Capaciteit openbaar vervoer stevig verhoogd tijdens zomersluiting Leopold II-tunnel

Capaciteit openbaar vervoer stevig verhoogd tijdens zomersluiting Leopold II-tunnel

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) heeft vandaag de maatregelen bekendgemaakt die genomen worden tijdens de volledige sluiting van de Leopold II-tunnel in de zomermaanden. De capaciteit van het openbaar vervoer zal over de hele lijn stevig verhoogd worden. Vanaf 1 mei wordt de Leopold II-tunnel volledig gerenoveerd. Tijdens het jaar wordt er in de tunnel enkel ’s nachts gewerkt van zondag tot en met donderdag, maar tijdens de zomermaanden gaat de tunnel wel volledig toe. Hoewel er in de zomer minder verkeer is, worden er heel wat maatregelen in werking gesteld om de autodrukte op te vangen.

Om de moeilijke toegang tot Brussel te vergemakkelijken, wordt er sterk ingezet op openbaar vervoer. De treinen S3, S4 en S10 van de NMBS krijgen meer capaciteit tijdens de zomermaanden en indien nodig wordt er tijdens de spits meer capaciteit voorzien op lijn 60. De Lijn zorgt ook voor een hogere frequentie en meer capaciteit op de bussen 214 en 355. Bij de MIVB zullen de buslijnen 13, 14, 20, 48 en 87 vaker rijden en wordt de frequentie verhoogd op de tramlijnen 19, 51 en 82 en op alle metrolijnen. Wie bovendien op minder dan zeven kilometer van het werk woont, wordt aangespoord om de fiets te nemen.

“De boodschap die we geven, is eenvoudig: Brussel blijft bereikbaar, maar pas uw verplaatsingsgedrag aan omwille van de tunnelsluiting”, stelt minister Smet. “Niettegenstaande de genomen maatregelen zal de impact bestaande zijn.”

bron: Belga