Pendelaar Véronique: “Ik ben dol op de geur van stoofpotjes”

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Véronique Diependael, een 39-jarige ambtenaar van de FOD Financiën. 

ZICHT

Ik kijk graag naar het spektakel van de natuur. Dat is soms echt verbluffend. Een van de mooiste dingen die ik ooit zag, was in Slovenië. Ik deed er vrijwilligerswerk voor een onderzoek naar dolfijnen. We moesten ze tellen en baby’s signaleren. zodat de wetenschappers de evolutie van de populatie op die plek konden volgen. Op een dag verzamelden zowat veertig dolfijnen rond onze rubberboot. En als kers op de taart genoten we ook nog eens van een prachtige zonsondergang. Magisch!

GEHOOR

Ik luister graag naar muziek. En ik studeer mijn liedjes vaak in op de trein. Ik zing bij Fous Chantants d’Alès, een gelegenheidskoor van duizend mensen die elk jaar bijeenkomen. Een week lang brengen we hulde aan een artiest uit het Franse chanson. Vorig jaar was dat Florent Pagny. Hij is zelfs op het podium gekomen met ons! Vierduizend mensen keken ernaar, dat was heel indrukwekkend. Dit jaar zetten we Johnny in de spotlights. Ik weet nog niet welke artiesten ons zullen vergezellen, maar ik kijk er erg naar uit. Ik zit nog maar een jaar bij de groep, maar het is al een passie geworden.

SMAAK

Op vakantie proef ik graag de traditionele keuken van het land waar ik ben. Het is een manier om een andere cultuur te ontdekken met je vork (lacht). Maar ik heb alleen nog maar in Europa gereisd. Er zijn zoveel exotische smaken die ik nog niet geprobeerd heb, zoals krekels of sprinkhanen. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik dat zou kunnen eten, ik ben er nog altijd wat vies van. Ik zie wel als het zover is!

REUK

Ik ben dol op de geur van stoofpotjes. Als je ergens binnenkomt en de geur van eten hangt in de lucht, voel je je direct thuis. Het is een van mijn lievelingsgeuren, samen met ochtenddauw.

TAST

Ik ben heel tactiel. Voor mij betekent aanraken emoties overbrengen. Op het podium weet ik bijvoorbeeld niet wat het intenste moment is: zingen met mijn groep of de anderen een knuffel geven na het concert… Dat zijn heel emotionele gebeurtenissen.

ZESDE ZINTUIG

Ik ben heel nieuwsgierig. Ik leer en ontdek graag nieuwe dingen. Als ik met een onderwerp bezig ben dat me fascineert, zoek ik veel op om er meer over te weten te komen. Hoe meer nieuwe ervaringen, hoe beter!

Tekst en foto Sarah Frères