Artiest maakt prachtige miniatuurbeeldjes

Artiest maakt prachtige miniatuur beeldjes
Instagram / eddiepetura

Eddie Putera is een visuele artiest die je helemaal wegblaast met zijn ‘kleinkunst’. De Maleisiër maakt als geen ander prachtige kleine beeldjes van auto’s, huizen en zelfs hele straten. 

Eddie Putera heeft duidelijk oog voor detail. In zijn workshop in Maleisië bouwt hij fraaie kunstwerken op kleine schaal. Putera post regelmatig foto’s op zijn Instagram-pagina om aan zijn 160.000 volgers te tonen. De artiest heeft ook een website waar hij de kunstwerkjes verkoopt of waar fans geld kunnen doneren.

Instagram / eddieputera

Eddie Putera steekt enorm veel tijd en moeite in de details van zijn kunstwerken. In de vele commentaren op Instagram roemen fans de manier waarop hij hele scenes tot leven wekt.

Instagram / eddiepetura

Sociaal activist

Eddie Petura is naast artiest ook begaan met de interne aangelegenheden van Maleisië. Zo kwam hij al in het nieuws door te zeggen dat de Indiase en Chinese gemeenschappen beter een eigen land krijgen. Dit om de sociale hegemonie in het land ten goede te komen. Beide bevolkingsgroepen worden volgens de artiest steeds vaker gediscrimineerd door de inheemse inwoners.